București, sector 4, Str. Calea Văcărești nr. 274 0721-931251 office@springdental.ro

Tratament cu aliniatori transparenți la Spring Dental

Avantajele tratamentului cu aliniatori

  • Vizibilitate foarte redusă la nivelul dinților​
  • Se îndepărtează în timpul meselor și al periajului dentar​
  • Confort la nivelul dinților și gingiilor​
  • Controale mai rare în clinică​
  • Durată mai scurta de tratament​
Articole despre aliniatori transparenți

Ce este tratamentul ortodontic cu aliniatori

Dezvoltarea tehnologiei a permis, în realizarea tratamentelor ortodontice, trecerea de la folosirea bracketurilor lipite pe dinți și a arcurilor ortodontice la aparate ortodontice transparente, respectiv aliniatori transparenți – Invisalign, Spark, FAS etc. Acestea acționează asupra dinților ca orice aparat ortodontic, dar au o serie de avantaje: vizibilitate foarte redusă la nivelul dinților, se pot îndepărta în timpul meselor și al periajului dentar.

Aparat dentar invizibil

Sistemul de aliniatori FAS

Sistemul de aliniatori transparenți FAS (FACE Aligner Sistem) s-a dezvoltat pe baza filozofiei FACE, un curent aparte în ortodonție, care integrează în planul de tratament toate elementele sistemului masticator (dinți, oase maxilare, articulațiile temporo-mandibulare, mușchii care mobilizează mandibula). Acest sistem de aliniatori adaugă elemente noi, care sporesc precizia si eficienta tratamentului.

Astfel, avem la dispoziție două grosimi ale materialului termoplastic din care sunt confecționați, în funcție de nevoile de tratament. Marginea aliniatorului acoperă parțial gingia, având un efect mai precis de aliniere, în același timp fiind total netraumatică, deoarece relieful gingival este respectat în totalitate. Tratamentele complexe, care necesită multe mișcări dentare, includ și o etapă de reevaluare, pentru că rezultatul final să fie cât mai previzibil, cât mai apropiat de simularea pe care o facem la început, și obținut mai rapid.

Edentația, sau pierderea unui dinte, poate duce la multiple consecințe, și foarte frecvent la deplasarea

Articulațiile temporo-mandibulare (ATM) joacă un rol important în funcționarea sistemului masticator. Deseori, disfuncțiile temporo-mandibulare pot

Dezvoltarea tehnologiei a permis, în realizarea tratamentelor ortodontice, trecerea de la folosirea bracketurilor lipite pe