Profilaxie

Profilaxie

Când observăm că pe dinţi sau pe lucrări s-a format un depozit dur, de la alb-gălbui la maron închis, care nu dispare când ne periem dinţii, avem nevoie de detartraj. Tartrul are un aspect inestetic şi reprezintă un depozit de microbi în contact intim cu dinţii şi cu gingiile.


Preţuri profilaxie

Odontoterapie (plombe pentru dinţi)

Când pe dinte apare o carie, însoţită de o cavitate, aceasta trebuie să fie curăţată şi umplută cu un material care reface forma şi funcţia dintelui. Aceasta este o obturaţie (plombă).


Preţuri odontoterapie

Endodonţie (scoaterea nervului)

Când pulpa („nervul”) dintelui este inflamată, apare o durere foarte puternică. Atunci suntem nevoiţi să „scoatem nervul”. După ce se face o anestezie sau se aplică o substanţă devitalizantă (care „omoară nervul”), pulpa bolnavă se îndepartează din dinte iar locul rămas liber este umplut cu un material, care formează obturaţia de canal.


Preţuri endodonţie

Parodontologie (tratamentul gingiilor)

Parodontologie (tratamentul gingiilor)

În parodontopatii (parodontoze) în jurul dintelui apare un ţesut anormal (se numeşte „de granulaţie”) care înlocuieşte osul sănătos. Acesta se îndepărtează, pentru a permite refacerea gingiei.


Preţuri parodontologie

Protetică

Protetică

Proteze acrilice: sunt confecţionate din acrilat (masă plastică). Cele parţiale au croşete de sârmă cu care se sprijină pe dinţii restanţi. Protezele totale înlocuiesc toţi dinţii.

Protezele scheletate: au un schelet de metal foarte fin iar şeile (porţiunile cu dinţi falşi) sunt din acrilat. Aceste proteze se prind pe dinţii restanţi, care sunt acoperiţi cu lucrări (coroane sau punţi), cu sisteme speciale (capse).


Preţuri protetică