Tratament ortodontic cu aliniatori transparenți

Tratamentul ortodontic de acest tip se realizează cu un aparat ortodontic transparent, respectiv aliniatori transparenți – Invisalign, Spark, FAS etc. Acesta se comportă ca un aparat dentar fix, dar are avantajul că se poate îndepărta în timpul meselor și al periajului dentar.

Tehnologia de fabricare a aliniatorilor transparenți este complet digitală, personalizată pentru fiecare pacient în parte. Procesul începe cu scanarea danturii pacientului, după care urmează simularea mișcărilor dentare în softul de analiză, iar ulterior se confecționează aliniatorii care vor imprima dinților mișcările necesare pentru a ajunge în poziția dorită.

Materialul din care sunt confecționați aliniatorii este flexibil și confortabil, iar riscul „sârmelor care zgârie obrazul” dispare. Având în vedere ușurința cu care pacientul își poate îndepărta aliniatorii și lipsa elementelor metalice, confortul pacientului în timpul tratamentului ortodontic cu aliniatori transparenți este mult mai mare decât la tratamentul cu bracketi, iar aspectul este deosebit.