București, sector 4, Str. Calea Văcărești nr. 274 0721-931251 office@springdental.ro

Dinții „strâmbi” – farmec personal sau dezavantaj

Se spune că „dinții încălecați au farmecul lor”… până la un punct. Dau, într-adevar, posesorilor, un aspect natural. La persoanele purtătoare de proteze totale se montează uneori dinții ușor rotați, cu imperfecțiuni, tocmai pentru a da iluzia de naturalețe. Dinții „strâmbi”, însă, sunt mult mai retentivi decât cei aliniați, au de multe ori puncte de contact foarte strânse care se curăță mult mai greu de resturile alimentare și de placa bacteriană.

Acești dinți sunt predispuși la carii, la depunerea de tartru, urmată de inflamații ale gingiilor, la exercitarea unor forțe excesive asupra lor în timpul masticației, toate acestea ducând, în circumstanțe nefavorabile, chiar la pierderea dinților. Totodată, orice tratament al dinților înghesuiți poate fi cosiderabil îngreunat de poziția anormală a acestora.

Purtarea unui aparat ortodontic poate fi considerată neconfortabilă, însă adaptarea se face mult mai repede decat v-ați aștepta, iar câștigul este sănătatea dinților, a gingiilor și a osului înconjurător.

© Spring Dental