București, sector 4, Str. Calea Văcărești nr. 274 0721-931251 office@springdental.ro

Detartraj la Spring Dental

Detartrajul, o manevră simplă, care poate salva dinții

Detartrajul reprezintă intervenția stomatologică prin care tartrul și implicit placa bacteriană supra și subgingivală se îndepărtează de pe suprafețele dentare naturale sau artificiale (coroane, punți dentare, implant, etc.). Are ca scop realizarea unor suprafețe dentare perfect curate, netede, lucioase la nivelul cărora acumularea de placă și apoi de tartru dentar vor fi întârziate.

În lipsa acestei intervenții, prin acțiunea factorului determinant (placa bacteriană), dar și a factorilor favorizanți (fumatul, anumite medicamente, obiceiuri vicioase ca roaderea unghiilor, carii dentare, ocluzie incorectă, absența unor dinți, etc.), poate apărea forma de afectare inițială a parodonțiului, care este reversibilă în urma tratamentului – gingivita.

Forma ulterioară a bolii parodontale presupune afectarea osului în care sunt implantați dinții, ajungându-se la pierderea lor. Detartrajul poate fi exectuat ca o manevră profilactică, și în acest caz simpla prezentare la un control periodic previne apariția îmbolnavirii. De asemenea, detartrajul este o etapă importantă în tratamentul bolii parodontale deja instalate.

© Spring Dental