București, sector 4, Str. Calea Văcărești nr. 274 0721-931251 office@springdental.ro

Controlul periodic în tratamentul ortodontic

Orice tratament ortodontic, de dificultate mai mare sau mai mică, necesită manevre active și supraveghere pe toată perioada lui. Aparatul ortodontic și elementele auxiliare sunt instrumente care permit atingerea obiectivelor propuse, dar ele nu acționează singure, fără a fi activate și calibrate periodic.

Deși tratamentul se desfășoară după un plan stabilit de medicul ortodont și acceptat de pacient, deoarece acționăm asupra unor țesuturi care reacționează diferit, la fiecare întâlnire cu pacientul se verifică dacă mișcările prevăzute s-au desfășurat conform așteptărilor și se fac manoperele necesare pentru ca aparatul sa imprime dinților în continuare mișcările dorite. De asemenea, întreținerea igienei, un aspect decisiv in succesul tratamentului, este de fiecare data verificată și corectată, dacă este nevoie. Explicațiile privind tratamentul ortodontic și discuțiile pe care medicul ortodont le are cu pacientul despre evoluția acestuia sunt factori importanți pentru succesul tratamentului.

Pentru a acoperi aceste aspecte, ședința de control ortodontic poate să dureze pana la 45 de minute. La Spring Dental ne propunem sa îngrijim pacienții, nu doar sa bifăm pe fișa de tratament că am mai efectuat o activare.