Tratamentul stomatologic are adesea caracteristicile unui tratament în care riscul transmiterii bolilor infecțioase către medic, personalul medical auxiliar sau alți pacienți este major. Însă, respectând cu strictețe normele de împiedicare a răspîndirii infecțiilor, acest risc este eliminat.

Întotdeauna am asigurat în cabinet un mediu de lucru aseptic, instrumentarul a fost corect pregătit și sterilizat, echipamentul de protecție folosit în mod eficient. Covid-19 ne aduce o nouă provocare, aceea că, deși este un virus cu transmitere asemănătoare oricărei viroze respiratorii, nu este înca prea bine cunoscut. De aceea, am luat măsuri excepționale de protecție: realizăm dezinfectarea zilnică a aerului din cabinet prin nebulizare cu substanțe virucide și folosirea lămpii UVC cu efect bactericid și virucid, programăm intervale de pauză între pacienți pentru aerisirea cabinetului, folosim echipamente suplimentare de protecție personală, dezinfectăm cu o frecvență crescută toate suprafețele.

Pentru ca succesul demersului nostru să fie maxim, vă rugăm să ne ajutați, respectând câteva reguli, pe care vi le prezentăm mai jos.