București, sector 4, Str. Calea Văcărești nr. 274 0721-931251 office@springdental.ro

Pedodonţie

Dinţii apar în jurul vârstei de 6 luni şi au nevoie de îngrijire permanentă. Putem ajuta orice părinte să păstreze sănătatea dinţilor copilului său de la erupţia primului dinte de lapte până la şi după erupţia dinţilor permanenţi, prin respectarea unor reguli simple de dietă şi igienă. Dacă dinţii sunt deja afectaţi de carie, aplicăm tratamentele necesare.

Pedodonţie

Chiar dacă dinţii de lapte vor „cădea” pentru a lăsa locul dinţilor permanenţi, ei nu trebuie lăsaţi netrataţi atunci când se cariază. Pe dinţii de lapte se pot pune obturaţii (plombe) sau chiar se poate „scoate nervul” atunci când este cazul, caria sau infecţia dintelui de lapte putând afecta sănătatea dintelui permanent încă neerupt (acesta se formeaza cu defecte de smalţ, care pe viitor se transformă cu uşurinţă în carii).

Dinţii permanenţi tineri trebuie trataţi cât mai repede după ce erup, dacă apare caria. Dacă dinţii nu sunt cariaţi dar predispoziţia la carie este mare, aceşti dinţi trebuie sigilaţi (un fel de plombă care acoperă suprafaţa dintelui şi nu mai permite apariţia cariei). Special pentru copii, plombele pot fi colorate.

plombe colorate
Plombe colorate

Molarii de 6 ani erup în spatele dinţilor de lapte, nefiind precedaţi de niciun dinte de lapte, astfel că, adesea, sunt ignoraţi de copii şi de părinţi. Pentru a preveni apariţia cariei pe aceşti dinţi putem face sigilări cu rol profilactic, care asigură o mai bună protecţie a acestor dinţi împotriva cariei.

Extracția dinților de lapte este întotdeauna un eveniment important în viata copiilor. De multe ori procesul se desfășoară cu ușurința acasă. Alteori, când dinți de lapte sunt cariați, fracturați sau blochează erupția unui dinte permanent, este nevoie de ajutorul medicului.