Zâmbiţi! Priviţi-vă dinţii în oglindă. Dacă sunt înghesuiţi, la nivele diferite, cu spaţii între ei, abrazaţi, prea vizibili sau din contra, se văd prea puţin, se vede prea multă gingie… este cazul să faceţi un control ortodontic. Vă vom oferi soluţii de tratament cu aparate ortodontice mobile, fixe cu culorile preferate sau invizibile, orice vârstă aţi avea.

Zâmbiţi din nou. Priviţi-vă dinţii în oglindă. Aţi luat decizia corectă.

Găsiţi mai jos informaţii despre beneficiile tratamentului ortodontic şi vă stăm întotdeauna la dispoziţie pentru a vă răspunde la orice întrebare.

Ortodonţie şi ortopedie dento-facială

Când observaţi că dinţii copilului dumneavoastră (sau ai dumneavoastră) sunt:

  • înghesuiţi;
  • foarte distantaţi;
  • dinţii de sus sunt înclinaţi mult în afară, nelăsând buzele să se apropie una de cealaltă;
  • când unul sau mai mulţi dinţi din partea de jos oclud în faţa dinţilor din partea de sus;
  • când dinţii din faţă de sus nu îi ating pe cei de jos, atunci când dinţii sunt strânşi;
  • când dinţii de sus îi acoperă aproape în întregime pe cei de jos, atunci când sunt strânşi;
  • când apar asimetrii (partea dreaptă nu seamănă cu partea stangă).

Ca să puteţi observa aceste modificări, dinţii trebuie ţinuti strânşi, dându-se uşor buzele la o parte. După consultul ortodontic vi se va spune dacă este sau nu nevoie de tratament ortodontic şi în ce constă acesta.

Dinţii înghesuiţi sunt greu de curăţat. Aceasta va duce la apariţia cariilor, la îmbolnăviri ale gingiilor şi în cazuri grave chiar la pierderea prematură a dinţilor.

O altă problemă ortodontică şi anume ocluzia anormală (felul în care dinţii muşcă unii pe ceilalţi) poate contribui la o abraziune (tocire) în exces a dinţilor, masticaţie ineficientă, forţă excesivă pe gingia şi pe osul din jurul dintelui malpoziţionat. Tratamentul ortodontic poate fi mai uşor de suportat şi mai ieftin decât toate celelalte viitoare tratamente.

Nu în ultimul rând, un zâmbet frumos este poate cel mai mare beneficiu al ortodonţiei, pentru că redă încrederea în sine.

Aparat ortodontic mobil
Este o construcţie ortodontică din plastic (acrilat) şi elemente de sârmă care se prinde pe dinţi prin „agăţare”. Se scoate în timpul meselor. Trebuie purtat cel puţin 16 ore din 24.

Aparat ortodontic funcţional
Poate fi o construcţie ortodontică numită „activator”, din plastic (acrilat) şi elemente de sârmă care nu se prinde deloc de dinţi. El stă în gură doar prin strângerea dinţilor. Se poartă noaptea şi parţial în timpul liber.

Poate fi o construcţie ortodontică numita „twin-blocks”, formată din două aparate mobile, unul superior şi unul inferior, care vin în contact unul cu celălalt corectând poziţia celor două maxilare. Se poartă tot timpul, cu excepţia igienei orale.

Poate fi un aparat ortodontic prefabricat numit „trainer”, din silicon, care corectează obiceiurile vicioase pe care mulţi copii sau adulţi le au: sugerea degetului, muşcarea buzelor, respiraţia pe gură, interpunerea limbii intre dinţii celor două arcade etc. Se poartă noaptea şi parţial în timpul liber.

Aparat ortodontic fix
Este o construcţie ortodontică fixată pe dinţi prin cimentare sau lipire.

Bracketurile (micile piese care se lipesc pe dinţi) pot fi din metal, ceramică sau din cristale transparente naturale sau sintetice. Acestea sunt unite printr-un arc de sârma, care se prinde de bracketuri cu legături de sârmă sau cu module de cauciuc colorate, argintii (asemănătoare metalului) sau transparente.

Imaginea spune tot.

Invisalign

Iată cum se pot îndrepta dinții într-un mod aproape invizibil, fără elemente metalice sau cristale atașate de ei.

S-a descoperit bagheta magică?

Nu, este doar inginerie de foarte înalt nivel, alături de ortodonție de înaltă calitate. Printr-o serie de gutiere transparente, flexibile și extrem de comode, dinții ajung într-o poziție plăcută şi funcțională.

Principalul avantaj al acestor gutiere transparente este faptul că se pot scoate în timpul mesei și al periajului dentar, purtătorul putând astfel să își păstreze obiceiurile alimentare.

Cabinetul nostru vă oferă posibilitatea de a avea această experiență unică, de a obține un zâmbet de vedetă într-un mod ușor și confortabil. Tratamentul se adresează în special adulților, fiind compatibil cu orice alt tratament dentar anterior (implanturi, lucrări dentare etc.).