Pedodonția înseamnă stomatologie pentru copii. Cabinetul nostru vă oferă servicii complete de stomatologie pentru copii, fie că vorbim de dinții de lapte sau de cei tineri (dinții de după cei de lapte). Prin urmare orice întrebare aveți pe tema tratării dinților copiilor sau daca doriți sa-i aduceți la control stomatologic pe cei mici vă așteptăm cu drag. Și medicii stomatologi de la Spring Dental au copii mici asa ca fiți siguri că și copiii dumneavostră vor beneficia de toată grija noastră.

Cei mici pot suferi foarte mult din cauza dinților: mai întâi le cresc cei de lapte, apoi le cad și le cresc dinții permanenți tineri. Pe tot parcursul acestui proces este foarte important să le verificați dantura celor mici pentru că defectele aparute din copilarie îi pot afecta mult. Mai bine să preveniți din timp. În continuare vă oferim câteva informații despre problemele stomatologice care pot interveni la copii.

Tratamente ale dinţilor temporari (de lapte)

Chiar dacă dinţii de lapte vor „cădea” pentru a lăsa locul dinţilor permanenţi, ei nu trebuie lăsaţi netrataţi atunci când se cariază. Pe dinţii de lapte se pot pune obturaţii (plombe) sau chiar se poate „scoate nervul” atunci când este cazul, caria sau infecţia dintelui de lapte putând afecta sănătatea dintelui permanent încă neerupt (acesta se formeaza cu defecte de smalţ, care pe viitor se transformă cu uşurinţă în carii).

Tratamente ale dinţilor permanenţi tineri

Dinţii permanenţi tineri trebuie trataţi cât mai repede după ce erup, dacă apare caria. Dacă dinţii nu sunt cariaţi dar predispoziţia la carie este mare, aceşti dinţi trebuie sigilaţi (un fel de plombă care acoperă suprafaţa dintelui şi nu mai permite apariţia cariei). Special pentru copii, plombele pot fi colorate.
plombe colorate

plombe colorate

Sigilări